Pogoji poslovanja

REGISTRIRANI UPORABNIKI - ČLANI 

V spletni trgovini moder-planet.si se lahko kot registriran uporabnik (član) prijavite osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije, v kolikor posredujete verodostojne podatke.
Upravitelj blagovne znamke Moder Planet Goran Matijević s.p, bo vse prejete podatke varoval skladno s pravili zasebnosti in v nobenem primeru prejetih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam.

Vsak registriran uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal-dostopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Registracijo na spletni strani Moder Planet lahko opravijo kupci iz Slovenije in Hrvaške. Naročila na naši strani pa lahko opravijo tudi kupci iz drugih držav, vendar nam morajo predhodno poslati povpraševanje in njihove podatke na naša e-mail prodaja@moder-planet.si, da jim pripravimo individualno ponudbo.

CENE

Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru takojšnjega 100% plačila na TRR.

Spletna cena velja za vse člane spletne trgovine moder-planet.si. Član kluba moder-planet.si postane uporabnik-ca z registracijo v spletni trgovini moder-planet.si. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa. Vse navedene cene na spletni strani so brez DDV, saj nismo zavezanci za DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila, pod navedenimi veljavnimi pogoji.

SPLOŠNI POGOJI 

Splošni pogoji spletne strani moder-planet.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Moder palnet Goran Matijević s.p in fizične osebe medsebojne obveznosti pri nakupih preko spletne strani moder-planet.si urejajo s temi splošnimi pogoji.
Fizična oseba je izključno tisti registriran uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za kupce, ki so fizične osebe po tem odstavku veljajo določila zakona o varstvu potrošnikov.
Moder planet Goran Matijević s.p.in pravne ter fizične osebe, ki opravljajo pridobitno dejavnost, medsebojne obveznosti pri nakupih preko strani moder-planet.si urejajo s sprejemanjem pogojev ob izvedbi registracije na strani moder-planet.si.

NAROČANJE

Samostojni podjetnik Goran Matijević s.p. preko spletne strani moder-planet.si sprejeta naročila obravnava kot nepreklicna. Kupec lahko brez dodatnih obveznosti naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno.

IZVEDBA ALI ZAVRNITEV NAROČILA 

Moder-planet.si bo z aktivnostmi potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil pričel v najkrajšem možnem času. O začetku izvedbe vašega naročila vas bomo obvestili s sporočilom na vaš elektronski naslov. Moder planet lahko naročilo za katero ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti seveda tudi zavrne.

NAROČILO IN DOBAVLJIVOST IZDELKOV

V primeru, da naročenega blaga ni na zalogi in ne bo dobavljivo, vas o tem tudi obvestimo. V primeru predhodnega plačila izdelka, da le ta iz kakršnihkoli razlogov ne bo dobavljiv, vam denar seveda tudi vrnemo.

DOBAVNI ROK

Čas za dobavo izdelkov je naveden ob vsakem posameznem izdelku in lahko znaša od 14 do 35 dni oz. v izrednih razmerah od 35 do 60 dni. Roke izdelave izdelka določi proizvajalec. Izjemoma se lahko zgodi, da artikel, ki ste ga naročili ni več na zalogi oz. sploh v ponudbi proizvajalca. V takšnem primeru vas bomo obvestili najkasneje v roku 3 delovnih dni od prejema vašega naročila in skupaj z vami poiskali drugo ustrezno rešitev.

Dobavljivost oziroma predviden rok dobave posameznega izdelka je objavljen na strani posameznega izdelka in se dnevno posodablja glede na dobavljivost s strani naših dobaviteljev. Trudimo se biti ažurni, a zaradi obdelave podatkov lahko pri objavi dobavljivosti posameznega izdelka pride tudi do zamika dobave pri posameznem izdelku.
V primeru, da je pri izdelku naveden status "Na zalogi" je izdelek na zalogi pri nas in ga lahko pričakujete v 3 delovnih dneh.

Blago, ki ga ni na zalogi je možno naročiti po elektronski pošti ali direktno po telefonu, vsekakor pa je potrebna registracija kupca v naši spletni trgovini, kjer se navedejo točni podatki kupca za dostavo izdelka. V tem primeru je rok dobave po dogovoru. Po oddaji naročila prejme naročnik obvestilo po elektronski pošti o oddanem naročilu, ki vsebuje informacijo o vsebini naročila in načinu plačila. 
V obvestilu so navedeni tudi kontaktni podatki ponudnika, na katere se lahko naročnik obrne v primeru kakršnihkoli vprašanj ali pripomb v zvezi z naročilom. Način dostave je paketna dostava.

GARANCIJA

Za izdelke kupljene v podjetju Moder Planet vam pripada splošen 12-mesečni garancijski rok, razen v primeru, če ni drugače določeno.

V primeru uveljavljanja garancije je potrbno predložiti izpolnjen garancijski list in kopijo računa.

Za nepriznanje reklamacije s strani proizvajalca Moder Planet ne odgovarja in ne prevzema nobene odgovornosti. O upravičenosti garancije izdelka odloča izključno proizvajalec.

POŠKODBE PRI TRANSPORTU

Kupec je pri prevzemu pošiljke dolžan pregledati njeno vsebino in sicer takoj po prevzemu! V primeru poškodb pošiljke je kupec dolžan takoj celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) reklamirat pri dostavljalcu, ki je obvezan rešiti reklamacijo na svoje stroške, če se mu dokaže odgovornost.

REKLAMACIJE

V kolikor kupec uveljavlja reklamacijo oz. stvarno napako za kupljen izdelek nam mora obvezno poslati izpolnjen reklamacijski obrazec. Klik na obrazec.

Po vašem prejetem zahtevku za reklamacijo opis vaše napake posredujemo dotičnemu proizvajalcu izdelka, da nam le ta potrdi oz. prizna, da je opisana napaka res predmet reklamacije. Šele nato vas obvestimo oz. vam pošljemo nadaljna navodila glede rešitve problema.

Odgovornost za stvarne napake

Napaka je stvarna:

1.     če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

2.     če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

3.     če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4.     če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam na našo zahtevo omogočiti pregled izdelka oz. nam na našo zahtevo še predhodno poslati fotografije oz. video izdelka, kjer je razvidna napaka.

Reševanje reklamacij bo potekalo v skladu z določili Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPOT).

REŠEVANJE SPOROV

Prizadevamo si, da morebitne spore rešujemo sporazumno v dogovoru s stranko. Če sporazumna rešitev spora ni možna, je za reševanje vseh sporov izključno pristojno okrajno sodišče na Ptuju.

ODSTOP OD POGODBE

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od naročila oz. od prejema blaga, obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

O odstopu od pogodbe nas kupec obvesti na e-mail prodaja@moder-planet.si . Kupec nam pošlje izpolnjen obrazec. Klik na obrazec. Pri vračilu blaga nam more kupec obvezno predložiti kopijo originalnega računa.

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v izvirni oz. origanialni embalaži proizvajalca v kateri je bilo blago poslano. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani, z vsemi pripadajočimi etiketami in obvezno brez sledi uporabe izdelka. Podjetje blaga ni dolžno sprejeti, če je blago uničeno, pokvarjeno, (delno) izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, razen, če se obravnava kot reklamacija in je bilo blago v takem stanju že pred prejemom in nam je kupec/prejemnik to takoj sporočil ali je to sporočil dostavljalcu, od katerega je blago prejel.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga.

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga.

Potrošnik nima pravice od odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni potrebno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu programske opreme ali video nosilcev, če je potrošnik že odprl pečat.

Za vse izdelke (otroški vozički, avtosedeži, postelje, vozila, kolesa, elektronske naprave, otroška igrala in drugi ponujeni izdelki) v spletni trgovini www.moder-planet.si velja določilo, da je osnovna barva izdelka svetlo siva. Vse ostale barve izdelkov pa se naročajo oz. gredo v izdelavo izključno po navodilih in naročilu potrošnika, kar pomeni, da imajo ti izdelki status izdelka po naročilu, kar pomeni, da bodo izdelani po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeni njegovim posebnim potrebam.

Dodatno pojasnilo: Kadar ima izdelek status izdelka po naročilu in je naročen po navodilih kupca ni možnen odstop od pogodbe in tega izdelka ni možno vrniti ali zamenjati.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik spletnih storitev moder-planet.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik spletnih storitev moder-planet.si bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. 

KOMUNIKACIJA Z UPORABNIKI

Ponudnik spletnih storitev moder-planet.si bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • akcijski pogoji in sodelovanja v akcijah bodo izrecno določena, kakor tudi druge marketinške aktivnosti podjetja,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik spletnih storitev moder-planet.si dosledno upošteval.